Fursecuri cu gem de caise

Fursecuri cu gem de caise

Ingrediente:

 

225g unt, moale - la temperatura camerei

100g zahăr

un vârf de cuțit de sare

1 linguriță extract de vanilie

260g făină

1 borcan gem de caise

1 lingură de zahăr pudră, pentru a garnisi

 

Instrucțiuni:

 

  1. Încingeți cuptorul la 160°C și puneți hârtie de copt în două tavi mari pentru cuptor.

  2. Într-un bol mare, amestecați untul cu zahărul, sarea și esență de vanilie. Adăugați făină și mixați pe treaptă cea mai mică a mixerul până obțineți un aluat omogen. Înveliți aluatul în folie alimentară și țineți-l la frigider pentru aproximativ 30 min.

  3. Presărați o mâna de făină peste blatul de lucru.

  4. Întindeți aluatul uniform la o grosime de aproximativ jumătate de centimetru.

  5. Decupați fursecurile cu o formă rotundă de prăjituri. 

  6. Apoi decupați în mijloc jumătate dintre rotundurile obținute, folosind forme mai mici, de Crăciun, precum brazi sau steluțe. Așezați în tăvile pregătite și coaceți în cuptorul încins pentru 10-12 minute, sau până când se rumenesc foarte puțin.

  7. Scoate fursecurile din cuptor și lăsăți-le să se răcească în tavă.

  8. Puneți aproximativ jumătate de lingură de gem pe fursecurile pline, apoi acoperiți-le ușor pentru a nu le strivi, cu fursecurile decupate pe mijloc.

  9. Presărați fursecurile cu zahăr pudră. 

 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG