Gofre cu dulceață de căpșuni Râureni și înghețată

Gofre cu dulceață de căpșuni Râureni și înghețată

Ingrediente:

 

1 linguriță de drojdie

400 g făină

3-4 linguri zahăr

80 g unt topit

1 praf sare

2 ouă

370 ml lapte

1 esență vanilie

200 g dulceață de căpșuni Râureni

 

Pentru început, dizolvă drojdia, împreună cu o lingură de zahăr în laptele cald, apoi lasă compozția să crească 10 minute.

Bate albușurile de ou până ce acestea devin o spumă. Amestecă în alt recipient gălbenușurile cu laptele în care ai dizolvat drojdia, restul de zahar, untul topit, vanilia, făina și sarea.

Încorporează albușurile în compoziția cu laptele cu o spatulă, folosind mișcări de jos în sus, apoi lasă compoziția să crească la cald.

Când aluatul a crescut, preîncălzește aparatul de gofre și toarnă cam 2-3 linguri pentru fiecare gofră și apoi lasă-le până devin rumenii.

Servește gofrele cu dulceață de căpșuni Râureni și înghețată! 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG