Gogoși de post fără dospire și fără frământare

Gogoși de post fără dospire și fără frământare

Ingrediente:

 200 g margarină

 240 ml lapte de soia

 3 linguri ulei

 550 g făină

 300 g zahăr

 1 lingură praf de copt

 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu 

1 praf de sare

 gem de caise Râureni

MOD DE PREPARARE:

  1. Topește margarina cu uleiul și laptele de soia. Separat, amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare.
  2. Toarnă ingredientele lichide în cele uscate și amestecă până obții un aluat.
  3. Ia cate 1-2 linguri din compozitie, întinde aluatul ușor cu degetele pe un blat peste care ai presărat făină, pune o linguriță de gem de caise la mijloc.
  4. Strânge marginile aluatului în jurul compoziției și lipește-le cât mai bine.
  5. Prăjește gogoșile în baie de ulei câteva secunde pe fiecare parte, până devin aurii.
  6. Scoate-le și trece-le prin zahăr pudră înainte de servire.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG