Înghețată de casă cu dulceață de afine Râureni

Înghețată de casă cu dulceață de afine Râureni

INGREDIENTE

750 ml lapte

350 ml smântână pentru frișcă

2 păstăi de vanilie

1 esență de vanilie

9 gălbenușuri

200 g de zahăr

1 praf de sare

4-5 linguri dulceață de afine Râureni

 

CUM SE PREPARĂ

Într-o cratiță medie toarnă laptele, smântâna pentru frișcă și esența de vanilie. Taie păstile de vanilie pe lung, ca să scoți semințele, și pune-le peste laptele cu smântână. Pune cratița la foc mic și amestecă din când în când, până laptele începe să fiarbă.

Într-un bol separat, amestecă cu mixerul gălbenușurile, zahărul și praful de sare, până când devin cremoase.  Peste această compoziție toarnă treptat laptele cu smântână și amestecă-le cu mixerul.

Toarnă din nou compoziția în cratiță și amestec-o la foc mic cca 15 minte, sau până când devine cremoasă.

Pune crema de înghețată într-un vas de plastic. Acoperă vasul cu o folie de plastic și lasă crema să se răcească. După ce s-a răcit, amestecă crema cu dulceața de afine Râureni.

Lasă înghețata la frigider timp de 6 ore, timp în care trebuie să o amesteci de cel puțin 3 ori, ca să devină cremoasă sau folosește o mașină de înghețată.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, urmărește-ne pe blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG