Lava Cake cu dulceată de căpșuni Râureni

Lava Cake cu dulceată de căpșuni Râureni

Lava Cake, sau cu alte cuvinte “prăjitura vulcan”, este un desert popular care îmbină blatul pufos de sufleu cu un interior lichid de ciocolată. Astăzi vă propunem o variantă puțin altfel: Lava Cake cu umplutură de gem de căpșuni Râureni. O delicatesă!

Ingrediente:

  • Zahăr pudră pentru decor

  • 50 g de unt nesărat, la temperatura camerei

  • 60 g fulgi de ciocolată

  • 30 g de făină albă

  • 60 g de zahăr pudră

  • O linguriță de cafea instant

  • 1 ou și un gălbenuș

  • O linguriță de esență de vanilie

  • 40 g de dulceată de căpșuni Râureni

Cum se prepară:

Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius. Vei avea nevoie de o tavă de 4 brioșe cu diametrul de aproximativ 6cm. Tava se unge cu unt și se presară cu puțin zahăr pe margini si pe fund.

Se adaugă untul și fulgii de ciocolată într-o tigaie și se topesc împreuna la foc mic, până se obține o textură fină. Pune amestecul într-un bol și lasă-l la răcit.

Într-un alt vas, amestecă făina, zahărul pudră, oul, gălbenușul, lingurița de cafea și amestecă bine până obții o textură cremoasă. Amestecă în compoziție untul topit cu ciocolata.

Toarnă amestecul egal, în cele 4 forme de brioșă. Folosind o linguriță, pune dulceață de căpșuni în centrul fiecărei prăjituri. Blatul va fi dens, deci asigură-te că dulceața ajunge în mijloc. Cu o lingură, netezește suprafața prăjiturilor.

Tava se pune la cuptor pentru 10-13 minute, până prăjiturile s-au copt la suprafață. Tava se scoate din cuptor și se lasă 5 minute la răcit. Apoi, folosind un cuțit, prăjiturile se scot ușor din tavă.

Prăjiturile se decorează cu zahăr pudră cernut și se servesc imediat.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!


 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG