Mâncare de fasole de post

Mâncare de fasole de post

Ingrediente:

 

4 borcane de mâncare de fasole Râureni

4 cepe mici

3 morcovi

1 rădăcină de păstârnac

300 de ml. de bulion de roșii Râureni

3 căței de usturoi

1 lingură generoasă de pastă de ardei (dulce sau iute, dupa preferință)

2 foi de dafin

3-4 linguri de ulei (eu am folosit de rapiță, merge de oricare)

sarepiper

pătrunjel verde tocat pentru presărat

 

Mod de preparare:

Pentru început, călește ceapa până când devine sticloasă, apoi adaugă toate legumele tăiate mărunt. După ce acestea sunt făcute, adaugă și fasolea Râureni ș 3 căni de apă.

Fasolea trebuie să fie bine frăgezită, dar să nu se sfărâme, să își păstreze bine forma. Când este fragedă, se sărează fasolea și se mai dă în două-trei clocote. Cratița se dă, apoi, deoparte de pe foc.

Mâncarea se transferă într-un vas termorezistent și se lasă la cuptorul preîncins la 180 de grade timp de jumătate de oră.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG