Mâncare de post cu legume și sos roșu

Mâncare de post cu legume și sos roșu

Ingrediente:

● 3 cepe tăiate mărunt

● 1/2 linguriță sare de mare grunjoasă

● 2 morcovi

● 1/4 țelină verde tăiată mărunt

● 1/2 ardei roșu tăiat mărunt

● 1/4 linguriță cimbru uscat

● 1/4 linguriță măghiran uscat

● 1/2 linguriță busuioc uscat

● 2 căței de usturoi

● 750 ml apă

● 500 g dovlecei

● 1 vânătă

● 900 g cartofi

● 2 linguri pastă de tomate Râureni

● 1 lingură pătrunjel verde

● sare de mare fină și piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță sotează ceapa cu sarea grunjoasă în ulei la foc mic 25-30 de minute până când aceasta este caramelizată. Adăugă morcovii, ardeii, țelina și călește legumele 5-6 minute. Adaugă condimentele și usturoiul.

 

Mai amestecă încă puțin și apoi adaugă apa. După ce legumele au fiert, adaugă și bucățelele de dovlecei și vânătă și lasă să mai fiarbă 10 minute. Când legumele sunt fierte, adaugă și 2 lingurițe de pastă de tomate Râureni. Amestecă și mai lasă 5 minute apoi ia mâncarea de pe foc.

Adaugă și pătrunjel, sare și piper după bunul plac.

Poftă bună! 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG