Melcișori drăgălași cu gem de piersici

Melcișori drăgălași cu gem de piersici

Ingrediente pentru aluat:

100ml lapte

400g făină

1 plic praf de copt

80g zahăr

100ml ulei

200g cremă de brânză, nesărată

 

Ingredientul special pentru umplutură:

câteva linguri gem de piersici Râureni

3-4 linguri nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron ingredientele pentru aluat și frământă-le cu mâna până când vei obține o cocă fină și elastică. Presară făină pe masă și apoi întinde un dreptunghi. Unge aluatul cu gem de piersici, presară nucile și rulează pe lungime. Taie fâșii și așază în tava unsă sau pregatită cu hârtie de copt, cu umplutură în sus.

Coace în cuptorul preîncalzit la 160 grade, cu ventilație pentru 20min.

Lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG