Mini brioșe cu magiun de prune tăvălite în scorțișoară

Mini brioșe cu magiun de prune tăvălite în scorțișoară

Mini Brioșe cu magiun de prune tăvălite în scorțișoară

16 mini brioșe

 

Ingrediente:

• 1/2 cană* zahăr

• 50g unt, topit

• 1/4 linguriță nucșoară măcinată

• 1/4 linguriță scorțișoară măcinată

• 1 linguriță extract de vanilie

• 1 ou

• 1/2 cană lapte

• 1/2 linguriță praf de copt

• 1 cană făină

Pentru inserție:

• magiun de prune fără zahăr

Pentru tăvălit:

• 30g unt, topit

• 3-4 linguri de zahăr

• 1 linguriță scorțișoară măcinată

* o cană are 250ml

Instrucțiuni:

1. Preincaziti cuptorul la 180°C și pregătiți o formă din silicon pentru mini brioșe să o

aveți la îndemână. Dacă folosiți o formă din metal, atunci va trebui să o ungeti cu unt

pentru a evita lipirea brioșelor.

2. Într-un bol, cu ajutorul unui tel sau mixer de mâna, amestecați zahărul și untul până când se omogenizează. Apoi adăugați mirodeniile, oul și laptele. Cerneți făină și

praful de copt în această compoziție și amestecați până se încorporează perfect.

3. Puneți aproximativ jumătate de lingură în fiecare compartiment pentru brioșe și

adăugați câte o linguriță de magiun de prune în mijlocul compoziției.

4. Acoperiți cu restul de compoziție, însă nu umpleți tot compartimentul deoarece

acestea vor mai crește.

5. Garnisiți cu nuci pecan, apoi băgați la cuptor și coaceți pentru aproximativ 12-15

minute. 

6. Odată ce brioșele sunt gata, lăsăți-le să se răcească și pregătiți untul topit într-un

bol, iar într-un alt bol, zahărul amestecat cu scorțișoară.

7. Dați brioșele prin untul topit, apoi tăvăliți-le în amestecul de zahăr și scorțișoară.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG