Mini brioșe cu vișine din compot

Mini brioșe cu vișine din compot

Ingrediente:

 150ml lapte

 100g unt topit

 1 pahar iaurt (150 g)

 2 ouă

 5 linguri zahăr

 250g făină

 1/2 plic praf de copt

 un praf bicarbonat de sodiu

 un praf de sare

 esență vanilie

 300g vișine din compot Râureni

 

Mod de preparare:

 

Bate ouăle cu zahărul, adaugă untul topit, esența de vanilie și iaurtul, urmate de praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Încorporează făina în câteva tranșe, și adaugă puțin lapte încălzit. După ce ai obținut un amestec omogen, toarnă-l în formele de brioșe.

Mai întâi, scoate sâmburii din vișine. Secretul constă în a da vișinele prin făină înainte de a le adăuga în aluat. Acest lucru este esențial pentru a nu se lăsa la fund. După ce le-ai dat prin făină, așază-le deasupra compoziției și presează-le ușor, cât să intre în aluat.

Dă brioșele cu vișine la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau până când cresc, se rumenesc și trec testul scobitorii.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG