Mini Pavlova cu dulceață de fructe de pădure

Mini Pavlova cu dulceață de fructe de pădure

Ingrediente pentru 10 porții:

 

Pentru Pavlova:

 

3 albușuri de ouă mari, la temperatura camerei

 

150g zahăr

 

1 linguriță amidon de porumb

 

1 linguriță zeamă de lămâie

 

1 linguriță extract de vanilie

 

 

Pentru Cremă:

 

250 ml smântână lichidă pentru frișcă, foarte rece

 

3 linguri zahăr

 

1 linguriță extract de vanilie

 

 

Pentru Topping/Decor:

 

dulceață de fructe de pădure

 

fructe de pădure proaspete

 

Instrucțiuni:

 

Încingeți cuptorul la 100°C.

 

Desenați cu creionul 10 discuri (cu diamentru de 8cm) pe o hârtie de copt de dimensiunea tăvii în care vreți să coaceți.

 

Apoi tapetați tava cu această hârtie de copt întoarsă cu desenul în jos pentru a nu se transfera pe bezea.

 

Puneți albușurile într-un bol mare și mixati pe viteză maximă a mixerului până ce cresc în volum și devin albe că zăpada.

 

Adăugați zahărul gradual, apoi continuați să mixati pentru 8-10 minute.

 

Adăugați zeamă de lămâie, vanilia, presărați amidonul și mixati rapid pentru câteva secunde, doar atât cât să se încorporeze.

 

Transferați compoziția de bezea într-un poș și umpleți discurile desenate pe hârtia de copt, sub forma unor cuiburi.

 

Dați la cuptor pentru 1 ora și 15 minute, apoi închideți cuptorul și lăsăți tava înăuntru pentru încă 30 de minute.

Scoateți apoi tava din cuptor și lăsăți să se răcească complet înainte de a le dezlipi de pe hârtia de copt.

 

Într-timp, bateți frișca împreună cu zahărul și vanilia.

 

Înainte de a servi Pavlovele mini, umpleți 'coșulețele' de bezea cu frișcă, adăugați dulceață după gust și ornați cu fructe proaspete.

 

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG