Mini tarte cu ciuperci Râureni

Mini tarte cu ciuperci Râureni

Ingrediente:

- 200g făină

- 100g unt

- 1 linguriță sare

- 1 ou

- 1-2 linguri apă rece

Pentru început, amestecă făină cu untul, apoi se adaugă sarea, oul și apa rece și se frământă repede până se obține un aluat neted, plăcut la atingere.

Se învelește în folie de plastic și se păstrează la frigider cel puțin câteva ore.

Umplutură cu ciuperci:

- 500g ciuperci

- 1 ceapă potrivită

- ulei

- sare

- piper

- 2 ouă

- 200g smântână 32% grăsime

- 100g cășcaval ras

- o legătură de pătrujnel proaspăt

- roșii cherry

 

Ciupercile spălate și șterse de apă, se taie în felii subțiri.

Pune o tigaie pe foc, pune în ea câteva linguri de ulei și după ce se încinge, se călește în el ceapa tăiată mărunt.

După ce ceapa se înmoaie puțin, se adaugă ciupercile, se amestecă și se lasă pe foc până scade toată apa ce o vor lasă. La final se asezonează cu sare și piper, după preferință. Tot acum se adaugă și pătrunjelul tăiat mărunt.

 

Se lasă la răcit.

 

Cele două ouă împreună cu smântână se bat ușor și se adaugă cășcavalul ras .

Din aluatul de tarte, se întinde o foaie groasă de 3-4 mm, se taie în cercuri. Se adaugă compoziția de ouă și câteva ciupercuțe. În alte mini tarte se adaugă câteva roșii cherry. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.  

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG