Mini tarte cu dulceață de căpșuni Râureni

Mini tarte cu dulceață de căpșuni Râureni

Ingrediente:

Pentru blat:


175g unt la temperatura camerei

175g zahăr tos
3 ouă mari
175g făină

1/3 linguriță praf de copt
1 borcan dulceață Râureni
3 linguri zahăr pudră vanilat

Pentru cremă:

500ml lapte

4 gălbenușuri

4 linguri zahăr

3 linguri amidon (sau făină)

1/2 păstaie vanilie sau esență vanilie

1 lingură unt

 

Cum se prepară:

Încinge mai întâi cuptorul la 180°C și tapetează cu unt și hârtie de copt 2 tăvi pentru tort cu diametrul de 20-22 cm. Apoi, în bolul mixerului, amestecă untul și zahărul. Adaugă apoi ouăle, pe rând, amestecă bine. La final încorporează făina cernută împreună cu praful de copt.

Împarte compoziția în mod egal între cele două tăvi și lasă blatul la copt timp de 15-17 minute.

Între timp, pregătește crema:

Separă ouăle și bate gălbenușurile cu zahărul. Adaugă amidonul și amestecă până ce obții un amestec omogen, fără cocoloașe. În răstimp, fierbe laptele cu păstaia de vanilie desfăcută.

Când laptele stă să fiarbă, adaugă puțin câte puțin peste crema de gălbenușuri și amestecă. Când ai încorporat tot laptele, adu crema în cratiță și las-o la foc mic.

Amestecă constant, până când crema de vanilie se îngroașă. Adaugă și esența de vanilie. Dă crema de pe foc, las-o 2-3 minute și adaugă untul. Amestecă și las-o să se racească acoperită cu folie alimentară, care intră în contact cu crema, pentru a preveni formarea unei cruste.

La final, pune în fiecare tartă cremă de vanilie și apoi dulceața de căpșuni Râureni. 

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG