Mini tarte cu dulceață de mure

Mini tarte cu dulceață de mure

8 porții

 

Ingrediente:

Pentru crustă de tartă:

• 360g făină

• un vârf de cuțit de sare

• 180g unt rece, tăiat cubulețe

• 4-5 linguri apă rece

Pentru umplutură:

• 1 borcan dulceață de mure

* o cană are 250ml

Instrucțiuni:

1. Puneți făină, sarea și untul în robotul de bucătărie și pulsati până când obțineți un

amestec fărâmicios. Turnați treptat câte o ligură de apă, pulsând în continuare până

când aluatul începe să se adune.

2. Adunați apoi acest aluat, doar cât să formați o bilă, împachetați-o în folie alimentară și țineți la frigider pentru 30 minute.

3. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

4. Întindeți aluatul cu sucitorul pe planul de lucru presărat cu puțină făină, până când

obțineți o foaie de aproximativ 0.6-0.7 mm gosime.

5. Cu ajutorul unei forme de tartă mici, decupați 8 cercuri. Puteți decupa 4-5 cercuri,

apoi adunați din nou aluatul, întindeți-l și decupați restul.

6. Puneți cercurile de aluat în formele pentru tarte și presați ușor cu degetul mare

pentru a se mula după formă.

7. Umpleți cu dulceață, puneți toate tartele într-o tavă mare, apoi băgați la cuptor și

coaceti timp de 15 minute.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG