Mousse cu piure de castane

Mousse cu piure de castane

Ingrediente:

Blat (22 cm)

125g făină

40g cacao

200g zahăr

un praf de sare

1/2 linguriță de praf de copt

o linguriță de bicarbonat

un ou

60ml ulei

60ml cafea tare

125ml iaurt simplu

Mousse de ciocolata amăruie

200g ciocolată amăruie

50ml lapte

200ml smântână pentru frișcă

6g gelatină granule

Mousse de ciocolată cu lapte și piure de castane

200g ciocolată cu lapte

5ml lapte

200ml smântână pentru frișcă

6g gelatină granule

50g piure de castanet Râureni

 

Mousse de ciocolată albă

200g ciocolată albă

50ml lapte

200ml smântână pentru frișcă

6g gelatină granule

 

Pentu început pregătește blatul pentru că va trebui să se răceasca foarte bine. Îl poți face și cu o zi înainte și îl păstrezi la frigider, înfășurat într-o pungă sau folie alimentară.

 

Trebuie doar să amesteci într-un bol ingredientele uscate (făina,cacao,zahăr,sare,praf de copt și bicarbonat), iar într-un altul cele lichide (oul,uleiul,iaurt și cafea).

Apoi amestecă cele două compoziții până când se omogenizează întregul conținut.

Acoperă o forma de tort (de 22 cm ) cu pereții detașabili cu hârtie de copt, toarnă aluatul și coace 30-35 de minute la 170°C.

Este foarte important să nu coaceți excesiv blatul.

Scoate pe un grătar și lasă-l să se răcească.

Între timp, pregătește primul mousse, cel de ciocolată amaruie.

Întâi pune gelatina la hidratat. Dacă folosiți granule, puneti peste ea doar 30-40 ml de apă.

Apoi mixează smântâna pentru frișcă.

Pentru a pregăti mousse-ul de ciocolată, pune mai întâi laptele și ciocolata amăruie ruptă bucățele (am folosit ciocolată cu 74% cacao) într-un bol și topește-o la baie de abur. Când e gata, adaugă peste ea gelatina și amestecă până se omogenizează.

Las-o să ajunga la temperatura camerei, apoi încorporează delicat frișca.

Vei obține o compoziție fină, aerată.

Așează blatul cu fundul în sus în forma în care l-am copt și pune peste el mousse-ul de ciocolată amăruie. Nivelează foarte bine și pune tava la congelator  15-20 de minute să se închege măcar suprafața să poți continua cu celelalte mousse-uri.

Între timp, pregătește si mousse-ul de ciocolată albă și pune-l peste cel de ciocolată neagră. Apoi pregătește mousse-ul de ciocolată cu lapte și piure de castane și pune-l peste cel de ciocolată albă.

Este important ca mousse-ul precedent să fie întărit ca să nu se amestece straturile.

Lasă tortul la rece 2-3 ore și apoi scoate-l din formă, așează-l pe un platou și decorează-l cu ciocolată topită și fulgi de ciocolată.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG