Mucenici însiropați cu dulceață de nuci verzi

Mucenici însiropați cu dulceață de nuci verzi

Mucenici însiropați cu dulceață de nuci verzi

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg făină, cernută

4-5 linguri de zahăr

4 ouă

100 g unt moale

40 g drojdie

400 ml lapte

50 ml ulei

Pentru însiropare:

1 borcan dulceață de nuci verzi

Pentru decor:

100g miez de nucă măcinată

 

Instrucțiuni:

Într-un bol mic, amestecați bine drojdia, 2 linguriţe de zahăr, 2 linguri de lapte şi 1 lingură de făină. Lăsați acest amestec/maia la crescut pentru aproximativ 10-12 minute.

Cerneți făină într-un bol mare apoi adăugați maiaua, 3 ouă bătute, zahărul, laptele și untul.

Frământați cu mâinile până obțineți un aluat pufos, apoi acoperiți și lăsați-l la dospit pentru 45min-1h.

După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în bucăți de mărimea unui măr mic.

Dați cu făină blatul de lucru și rulați fiecare bucată de aluat într-un sul lung. Apoi împletiți fiecare sul în forma cifrei 8.

Așezați aceste 8-uri într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând cel puțin un deget distanță între fiecare.

Acoperiți și lăsați la crescut pentru aprox. 20 de minute.

Între timp preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un bol mic, bateți oul rămas, apoi ungeți 8-urile de aluat cu acesta.

Coaceți în cuptorul încins pentru 15-20 de minute, sau până când aceștia devin aurii.

Între timp, pregătiți într-o farfurie nuca măcinată, iar într-un bol lichidul de la 1 borcan de dulceață de nuci verzi. Păstrați nucile din dulceață pentru a le servi împreună cu mucenicii.

Odată ce mucenicii sunt gata, scoateți-i din cuptor și ungeți-i cât sunt calzi (cu ajutorul unei pensule de patiserie) cu lichidul de dulceață.

Dați-i prin nuca măcinată și așezați-i pe un platou.

Serviți împreună cu nucile verzi din dulceață.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG