Ouă în ardei pe pat de fasole

Ouă în ardei pe pat de fasole

Ingrediente pentru 2 porții:

1 borcan mâncare de fasole

3 ouă mari

1 ardei gras (sau ardei grași în diferite culori)

1 lingură ulei de măsline

sare și piper, după gust

pătrunjel, tocat mărunt pentru a garnisi

Opțional: pâine prăjită sau chifle


 

Instrucțiuni:

 

Tăiați ardeiul gras în rondele groase de aproximativ 1 cm. 

 

Încingeți uleiul într-o tigaie mare de fontă pe focul mediu spre mic al aragazului. Puneți rondelele de ardei în tigaie, fără ca acestea să se atingă. 

 

În rondele, adăugați câte un ou, apoi gătiți până când albușul este bine făcut. Puneți un capac peste tigaie dacă doriți ca ouăle să se facă mai repede.

 

Odată ce ouăle sunt gata, luați-le cu o spatulă și puneți-le pe o farfurie.

 

În aceeași tigaie, adăugați mâncarea de fasole pentru a o încălzi.

 

Puneți înapoi oăule peste fasole și asezonați cu sare și piper după gust.

 

Garnisiți cu pătrunjel și serviți.

 

Poftă bună!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG