Pandișpan cu cremă de vanilie, glazură de ciocolată și dulceață Râureni

Pandișpan cu cremă de vanilie, glazură de ciocolată și dulceață Râureni

Ingrediente pentru blat:

 

4 ouă

125 g zahăr

125 g făină

25 g unt

vanilie

1/2 linguriță praf de copt

un praf de sare

 

Cremă de vanilie:

500 ml lapte

3 linguri făină

50 g unt

3 gălbenușuri

vanilie

7 sau 8 linguri de zahăr

frișcă

Decor:

200 g ciocolată cu alune

50 g ciocolată neagră 75% cacao

25 g unt

250 ml frișcă lichidă

1 linguriță cacao

Dulceață de vișine Râureni

 

Mod de preparare:

Mixează bine ouăle cu zahărul și vanilia până se omogenizează bine compoziția. Mută vasul la baie de aburi și ține pe foc până se îngroașă ușor, timp de 5 minute. Adăugă untul topit și mixează în continuare, apoi făină, praful de copt și praful de sare. Împarte în două aluatul rezultat și lasă la copt individual două blaturi subțiri.

Lasă blaturile să se răcească. Crema:

Pune pe foc într-un vas, laptele, zahărul și vanilia. Lăsă să fiarbă nu înainte de a opri o cană de lapte călduț.

Amestecă gălbenușurile cu făină și laptele la mixer și toarnă în fir subțire peste laptele fierbinte din oală de pe foc. Lăsă să se îngroașe și mixează tot timpul. Lăsăm crema pe foc în jur de 12 minute. Lasă deoparte vasul și adăugă untul. Lasă crema la răcit.

Între timp mixează frișcă și jumătate din ea o adăugăm în crema răcită.

În jumătatea rămasă adaugă cacaoa.

Topește pe baie de aburi untul( cele 25 gr) și ciocolată.

Așază primul blat apoi crema și apoi al 2lea blat. Peste prăjitură adaugă glazura de ciocolată și dulceața Râureni.

Poftă bună!

 

 

Ingrediente pentru blat:

 

4 ouă

125 gr zahăr

125 gr făină

25 g unt

vanilie

1/2 linguriță praf de copt

un praf de sare( am pus eu)

 

Cremă de vanilie:

 

500 ml lapte

3 linguri făină

50 g unt

3 gălbenușuri

vanilie

7 sau 8 linguri de zahăr

frișcă

Decor:

 

200 g ciocolată cu alune

50 gr ciocolată neagră 75% cacao

25 gr unt

250 ml frișcă lichidă

1 linguriță cacao

Dulceață de vișine Râureni

 

Mod de preparare:

Mixează bine ouăle cu zahărul și vanilia până se omogenizează bine compoziția. Mută vasul la baie de aburi și ține pe foc până se îngroașă ușor, timp de 5 minute. Adăugă untul topit și mixează în continuare, apoi făină, praful de copt și praful de sare. Împarte în două aluatul rezultat și lasă la copt individual două blaturi subțiri.

Lasă blaturile să se răcească. Crema:

Pune pe foc într-un vas, laptele, zahărul și vanilia. Lăsă să fiarbă nu înainte de a opri o cană de lapte călduț.

Amestecă gălbenușurile cu făină și laptele la mixer și toarnă în fir subțire peste laptele fierbinte din oală de pe foc. Lăsă să se îngroașe și mixează tot timpul. Lăsăm crema pe foc în jur de 12 minute. Lasă deoparte vasul și adăugă untul. Lasă crema la răcit.

Între timp mixează frișcă și jumătate din ea o adăugăm în crema răcită.

În jumătatea rămasă adaugă cacaoa.

Topește pe baie de aburi untul( cele 25 gr) și ciocolată.

Așază primul blat apoi crema și apoi al 2lea blat. Peste prăjitură adaugă glazura de ciocolată și dulceața Râureni.

Poftă bună!

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG