Paste cu sos de roșii

Paste cu sos de roșii

Ingrediente:

500g paste
2 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi, mărunțiți

1 borcan (de 700g) roșii pasate
2 linguri de pastă de tomate 24R
1 lingură oregano sau mirodenii Italienești
sare și piper, după gust
2 linguri dulceață de ardei iute
1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
brânză de capră sau feta, mărunțită
o mână de frunze de busuioc proaspăt
OPȚIONAL: roșii cherry coapte


Instrucțiuni:


1. Fierbe pastele al-dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Între timp, pregăteșlte sosul de roșii. Încinge uleiul într-o tigaie pe focul mediu al aragazului. Sotează ceapa până când devine ușor aurie, apoi adaugă usturoiul și mai gătește pentru încă un minut.
3. Adaugă roșiile pasate, pasta de tomate, mirodeniile, amestecă și redu focul la minim. Lasă să fiarbă ușor pentru aproximatov 10-12 minute până când sosul se
va îngroșa un pic.
4. Adaugă dulceața de ardei iute, iar dacă vrei ca sosul să fie mai picant adaugă și fulgi de ardei iute. Gustă și asezonează cu sare și piper după gust.
5. Toarnă sosul de roșii peste paste și amestecă bine. Garnisește apoi cu brânză, roșii coapte și busuioc.
Pentru a face roșiile cherry coapte, încinge cuptorul la 150C. Pune roșiile cherry tăiate în jumătăți, într-o tavă de copt. Presară cu sare și piper, și adaugă puțin ulei de
măsline peste.
Coace pentru aproximativ 25-35 de minute.

Poftă buna!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG