Pavlova cu dulceață de afine și fructe de pădure proaspete

Pavlova cu dulceață de afine și fructe de pădure proaspete

Ingrediente:

 

BEZEA:

4 albușuri de ouă, la temperatura camerei

un vârf de cuțit de sare

200g zahăr pudra

 

CREMA DE FRIȘCĂ CU IAURT:

1 borcan dulceață de afine

200 ml smântână lichidă 35% grăsime

100g iaurt

2 linguri zahăr pudră

1 linguriță coajă de portocală rasă

1 păstaie de vanilie

PENTRU A DECORA: fructe de pădure proaspete, crenguțe de rozmarin
 

Instrucțiuni:

 

  1. Puneți albușurile și sarea într-un bol mare și mixați pe treaptă mică a mixerului până când se formează o spumă tare.

 

  1. Adăugați zahărul pudra, câte 2-3 linguri pe rând, și mixați din nou, pentru a se încorpora. Măriți treaptă de viteză spre mediu și mixati până când bezeaua devine lucioasă și densă, aproximativ 8-10 minute.

 

  1. Între timp încingeți cuptorul la 120°C și puneți o foaie de copt pe o tavă mare.

 

  1. Cu ajutorul a două linguri, aranjați bezeaua în tavă sub formă unei coronițe cu diametrul exterior de aproximativ 22 cm, lăsând centrul gol.

 

  1. Dați tava la cuptor și coaceți bezeaua pentru 1 ora și 30 de minute.

 

  1. Opriți cuptorul și lăsăți bezeaua sa se răcească în el cu ușa închisă. Când s-a răcit complet, puneți-o cu grijă pe un platou. 

 

  1. Într-un bol mare, puneți smântână împreună cu zahărul, bobițele de vanilie din păstaie și coajă de portocală. Bateți cu ajutorul unui mixer până când devine frișcă.

 

  1. Adăugați iaurtul și mixati pe treaptă mică până când acesta este încorporat complet, aproximativ 30 sec. Apoi țineți-o la frigider până când o veți folosi.

 

  1. Ansamblati Pavlova doar înainte de a fi servită pentru a-și păstra formă frumoasă.

 

  1. Ornați coroniță de bezea cu crema de frișcă și iaurt, apoi puneți dulceață de afine, fructe proaspete din belșug și crenguțe de rozmarin.

 

  1. Serviți imediat! 

 

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG