Pavlova cu dulceață de căpșuni

Pavlova cu dulceață de căpșuni

 

Ingrediente:

 

3 albușuri de ou, la temperatura camerei

 

2 linguri amidon

 

200g de zahăr

 

Pentru frișcă:

 

200ml frișcă lichidă

 

2 linguri de zahăr

 

1 linguriță esență de vanilie

 

1 borcan de dulceață de căpșuni Râureni

 

Pentru fructe:

 

Căpșuni proaspete

 

Mod de preparare:

 

Pentru început, așează într-o tavă foile de copt. Unge-le cu puțin unt. Între timp, preîncălzește cuptorul la 120 de grade Celsius.

Cu ajutorul mixerului, bate albușurile de ou la viteză medie până când se fac spumă, apoi adăugă amidonul. Crește viteza mixerului de la medie la mare și amestecă compoziția de la bază spre vârf. În timp ce continui să bați albușurile de ou, adăugă treptat zahărul și bate până se formează vârfuri lucioase și tari. Utilizează o spatulă pentru a crea o formă circulară.

 

Coace timp de 30 până la 45 de minute. Oprește cuptorul și întredeschide ușa cuptorului cu o lingură de lemn. Lăsă Pavlova să se răcească complet în cuptor.

 

Cum se prepară frișca:

 

Pune frișca lichidă, zahărul și esența de vanilie într-un castron mare și bate la viteză medie-mare până când devine tare, încât să-și păstreze forma și să nu cadă de pe mixer.

 

Asamblează tortul:

 

Ridică foarte ușor stratul de bezea de pe hârtia de copt și pune-l pe un paltou. Pune un strat de frișcă și apoi un strat de dulceață de căpșuni. Apoi adaugă căpșuni din belșug.

 

Pavlova se servește imediat sau după ce se lasă la frigider timp de până la 4 ore.

 

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG