Portokalopita

Portokalopita

 

Portokalopita

 

Ingrediente pentru blat:

200g iaurt grecesc

300ml ulei de floarea soarelui

300g zahăr

300ml suc de portocale (sucul de la 2 portocale mari)

coaja uneia dintre portocale

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță extract de vanilie

400g foi plăcintă

Sirop de portocale Râureni

200ml apă

 

Mod de preparare:

 

Pentru început, desfă pachetul de foi de plăcintă și frământă-le cu mâinile.

Lasă-le pe blat să se usuce. Pune 3 linguri de sirop Râureni în apă și amestecă.

Restul ingredientelor pentru blat în bolul mixerului de masă și mixează până formezi o compoziție omogenă.

Adaugă foile de plăcintă mărunțite foarte bine și încorporează bine cu o spatulă.

Toarnă compoziția într-o tavă de 20x30cm și lasă-le la copt aproximativ 45 min.

Scoate prăjitura caldă din cuptor și toarnă peste ea siropul rece. Las-o la frigider câteva ore.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG