Prăjitură cu ciocolată și dulceață de zmeură

Prăjitură cu ciocolată și dulceață de zmeură

INGREDIENTE:

250g unt

6 ouă

300g zahăr

175g făină

150g nucă pisată

50g cacao

coajă de la două portocale

zeamă de la o portocală

1 plic zahăr vanilat

50g unt

300g ciocolată cu lapte

Borcan de dulceață de zmeură Râureni

MOD DE PREPARARE:

Freacă untul cu zahărul, adaugă coaja de portocală, un praf de sare și ouăle, unul câte unul. Pune nuca, vanilia, zeama de portocală, cacaua și făina cernută. Amestecă și toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Las-o la copt la 150°C.


Pune ciocolata la fiert la baie de aburi împreună cu untul. După ce a căpătat luciu și consistență, las-o deoparte să se răcorească.


Scoate blatul, lasă-l la răcorit și apoi taie-l în două. Așază primul blat, apoi pune un strat de dulceață de zmeură și următorul blat. Toarnă glazura de ciocolată și decorează cu merișoare sau cu fructele tale preferate.

 

Îți dorim poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG