Prăjitură cu cocos și dulceață de vișine Râureni

Prăjitură cu cocos și dulceață de vișine Râureni

Pentru blat:

2 căni zahăr

1 cană unt

5 ouă

2 căni făină

1 linguriţă praf de copt

1 cană lapte bătut

1 cană fulgi de cocos

 

Pentru cremă:

200g unt

500g cremă de brânză

100g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

2 linguri lapte

1 cană fulgi de cocos

dulceață de vișine

 

Mod de preparare

Pentru blat, freacă untul moale cu zahărul, adaugă gălbenuşurile și amestecă bine după fiecare. Cerne într-un vas făina amestecată cu praful de copt. Încorporează crema de unt, toarnă alternative făină şi laptele bătut, mixează bine şi adaugă fulgii de cocos. Separat, bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi încorporează-le în aluat, amestecând uşor. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetează şi coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Lasă să se răcească.

Pentru cremă, freacă untul cu crema de brânză, adaugă zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Încorporează uşor ¾ din fulgii de cocos.     

Taie blatul în 2 felii, iar pe una dintre acestea întinde ¾ din cremă, apoi pune un strat subţire de dulceață de vișine Râureni, aşază celălalt blat, întinde restul de cremă şi presară fulgii de cocos rămaşi.

Taie prăjitura și bucură-te de gustul delicious al acesteia!

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG