Prăjitură cu cremă și caise din compotul Râureni

Prăjitură cu cremă și caise din compotul Râureni

 

Blat:

4 ouă

4 linguri zahăr

4 linguri făină

2 linguri ulei

esență de vanilie

coajă de lămâie

1 praf de copt

    200 ml smântână pentru frișcă

 

Pentru cremă:

4 gălbenușuri

4 linguri zahăr

200 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

10 g gelatină

Compot de caise Râureni

 

Mod de preparare:

Bate albușurile până când vei obține o spumă tare și apoi adaugă zahărul și mixează. Amestecă gălbenușurile cu ulei cu ajutorul unei linguri de lemn. Toarnă gălbenușurile peste albușuri și amestecă. Apoi adaugă coajă de lămâie și esență de vanilie și mixează ușor. Ulterior, încorporează făina amestecată cu praful de copt și amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Pune întreaga compoziție într-o tavă și nivelează ușor. Introdu tava în cuptor la foc mediu și las-o timp de 20 de minute. Scoate blatul și lasă-l la răcit.

Între timp pregătește gelatina și pune la înmuiat 50 ml de apă rece. Taie cubulețe caisele din compotul Râureni și lasă-le să se scurgă bine de zeamă. După ce gelatina este gata, pune și cubulețele de caise.

Pentru a pregăti crema, freacă gălbenușurile cu zahăr și lapte puțin câte puțin până se omogenizează. Adaugă și frișca bătută și amestecă întreaga compoziție. 

Pentru a realiza prăjitura delicioasă, taie blatul răcit astfel încât să ai două blaturi și însiropează-le cu sucul din compotul de caise. Apoi ia o tavă cu inel detașabil și tapetează cu folie alimentară și pune primul blat. Ulterior, pune un strat de caise tăiate felii și apoi toarnă jumătate din cremă. Pune și cel de-al doilea blat și apoi crema rămasă.

Lasă la răcit desertul peste noapte.

Îți dorim poftă bună și pentru mai multă inspirație, citește și celelalte rețete de pe blogul nostru!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG