Prăjitură cu dulceață de afine și frișcă de casă

Prăjitură cu dulceață de afine și frișcă de casă

 

 

Ingrediente pentru aluat

 

2 ouă

100 g de zahăr

120 g de unt topit

350-400 g de făină

1.5 lingurițe cu vârf de praf de copt

 

Ingrediente pentru umplutură

370 g dulceață de afine Râureni

400 g cremă de brânză

80 g smântână

20 g zahăr

 

Ingrediente pentru frișcă

o cutie de smântână

1 lingură zahăr tos

zahăr pudră după gust

eşenţă de vanilie, portocală etc.

 

 

Mod de preparare

 

Pentru a pregăti aluatul, amestecă într-un bol ouăle, zahărul, untul și praful de copt. La sfârșit adăugă făina în doze mici. Veți obține un aluat moale ca plastilina. Învelește-l într-o folie alimentară și pune-l în frigider până când vei prepară umplutura.

 

Pentru a pregăti compoziția, amestecă crema de brânză cu smântâna și cu zahărul.

 

Așază aluatul într-o formă rotundă și detașabilă, întindeți-l până acoperi părțile laterale ale formei. Adaugă crema de brânză, apoi dulceața de afine și lasă la cuptor timp de 15 minute.

 

Între timp, pregătește frișca naturală, de casă.  

Toarnă smântâna într-un castron răcit, presară lingura de zahăr tos peste ea şi bate cu mixerul 30 secunde la prima treaptă de viteză. Schimbă viteza cu una mai mare (treapta 2 sau 3) şi bate smântâna până se întăreşte. În funcţie de mărimea telului, procesul poate dura şi 10 minute, aşa că foloseşte unul cu diametrul mai mare. Înainte să se întărească, poţi adăuga zahărul pudră, după gust şi esenţa.

 

Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcit și apoi adaugă frișca și afine delicioase.

Îți dorim poftă bună, iar pentru și mai multă inspirație, te invităm să citești și celelalte rețete de pe blogul nostru!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG