Prăjitură cu morcovi și dulceață de gutui Râureni

Prăjitură cu morcovi și dulceață de gutui Râureni

 

Ingrediente:

Blat:

240 g făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

10 g nucșoară rasă

¼ linguriță cardamon

¼ linguriță ghimbir pudră

3 ouă

1 linguriță extract vanilie

250 g zahăr

250g morcov ras fin

160 g ulei

50 g nuci coapte

350 g dulceață de gutui Râureni

100 g gem de gutui Râureni

 

Cremă de brânză cu unt:

100 g unt moale

250 g zahăr pudră

200 g cremă de brânză

coajă rasă de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă într-un bol făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cardamonul și ghimbirul pudră.

Bate ușor cu un tel cele 3 ouă într-un alt bol. Adaugă zahărul, extractul de vanilie și uleiul și amestecă întreaga compoziție. Peste această compoziție, toarnă treptat și încorporează amestecul de făină.

La final, în tot acest amestec încorporează morcovul ras și nucile.

Tapetează cu hârtie de copt formele și pune aluatul în cantități egale.

Lasă-le la copt, 180C, timp de 30-40 de minute. Scoate formele din cuptor și lasă-le la răcit.

După ce acestea s-au răcit complet, le poți tăia partea de sus pentru a le nivela.

 

Pentru cremă:

Pentru a pregăti crema, ai nevoie de unt la temperatura camerei sau topit. Amestecă-l cu zahărul pudră și coaja de lămâie, cu ajutorul unui mixer. Când zahărul s-a încorporat în unt, adaugă crema de brânză. Amestecă până când întreaga cremă de brânză este incorporată în compoziție.

Pune toate blaturile prăjiturilor pe un blat, pune un strat de gem de gutui Râureni, un strat de cremă de brânză și adaugă felii de gutui și dulceață de gutui Râureni. Decorează cu nuci.

Desertul cu nuci, morcovi și dulceață de gutui Râureni este gata. Savurează cu plăcere și spune-ne dacă prăjitura cu morcovi și dulceață de gutui Râureni te-a cucerit. Pentru mai multă inspirație în bucătărie, citește și celelalte rețete de pe blog.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG