Prăjitură de casă cu dulceață de afine Râureni

Prăjitură de casă cu dulceață de afine Râureni

 

Ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

 

1 ou întreg
3 gălbenușuri

250g unt
150g zahăr
500g făină

un pliculeț praf de copt
5ml esență de vanilie


Ingrediente pentru umplutură:
3 albușuri
150g zahăr
5ml esență de rom
1 praf sare
100g nucă măcinată
200g dulceață de afine Râureni

Pentru început, pregătește tava. Unge-o cu puțin unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt sau făina. Apoi încinge cuptorul la 160°C. Amestecă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile, oul și zahărul tos, 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, până ai o spumă. Adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și amestecă până ai un aluat omogen, care se desprinde de pe pereții vasului. Păstrează 1/3 din aluat, pe care îl învelești în folie alimentară și lasă-l la răcit, iar restul de aluat întinde-l în tavă, amplasându-l cu degetele într-un strat uniform. Pentru cremă, bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul tos, lingură cu lingură, până ai o bezea tare. Adaugă nuca si dulceața de afine, amestecă pentru a avea o cremă omogenă. Întinde crema în tava peste aluat, niveleaz-o folosind o spatulă. Scoate aluatul de la rece si răzuiește-l peste prajitură din loc în loc cum este în imagine. Între porțiunile cu aluat răzuit, adaugă și dulceață de afine Râureni.

Lasă prajitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG