Prăjitură de casă cu gem de caise Râureni

Prăjitură de casă cu gem de caise Râureni

INGREDIENTE:

Pentru blat:

15 linguri ulei

15 linguri suc de roșii

5 linguri zahăr

500 g făină

1/2 linguriță bicarbonat

esență de rom

sare

Pentru umplutură:

1 l apă

4 linguri zahăr

200 g griș

200 g margarină

75 g nucă de cocos

Zeam și coaja de la o lămâie

400 g gem de caise Râureni

un praf de sare

 

MOD DE PREPARARE

Pentru început, pune uleiul, zahărul și puțină sare și amestecă ingredientele până când zahărul se topește. Adaugă sucul de roșii, esența de făină și bicarbonatul. Frământă aluatul și lasă-l 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.

Împarte-l în 4 bucăți și întinde-le pe dosul tăvii unse cu ulei și coace-le pe rând câte 6-7 minute la 180 grade.

Pentru a pregăti crema de griș pune zahărul, coaja de lămâie și un praf de sare la fiert, apoi adaugă grișul și amestecă. Lasă pe foc până se îngroașă, apoi dă deoparte și încorporează margarina și zeama de lămâie. 

După ce crema se răcește, pune nuca de cocos și amestecă.

Pune prima foaie în tavă, întinde jumătate de cremă de griș, pune a doua foaie de blat, întinde gemul de caise Râureni, apoi pune a treia foaie, restul de cremă de griș și ultima foaie. Presară zahăr pudră peste prăjitură și apoi las-o la frigider câteva ore.

Taie prăjitura în cubulețe și bucură-te de gustul savuros al acesteia împreună cu toți cei dragi.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG