Prăjitură de ciocolată cu dulceață de zmeură Râureni

Prăjitură de ciocolată cu dulceață de zmeură Râureni

 

Ingrediente:

Blat

150 g unt moale

7 ouă

80 g zahăr pudră

1 vârf de cuțit sare

1 plic zahăr vanilat

150 g ciocolată

100 g zahăr tos

1 vârf de cuțit sare

120 g făină

30 g cacao

făină pentru uns și tapetat forma de copt

Spumă de cacao:

3 ouă

100 g ciocolată

1 plic zahăr vanilat

Glazură:

100 g ciocolată

Umplutură:

200 g dulceață de zmeură Râureni

100 g zmeură

 

Mod de preparare:

Pentru început, separă gălbenușurile de albușuri și așază-le în două castroane. Într-un alt bol, pune untul foarte moale, împreună cu zahărul pudră, sarea și vanilia. Mixează timp de 3-4 minute până ce vei obține un amestec spumos. Încorporează gălbenușurile și mixează-le.

Topește ciocolata la microunde, las-o un pic la răcorit și apoi pune-o peste compoziția de mai sus. Mixează din nou până ce ciocolata topită se încorporează.

Adaugă peste albușurile separate, un praf de sare și mixează compoziția până ce se transformă în spumă. Adaugă peste ele zahărul cristal și continuă baterea bezelei.

Cântărește făina și cacao și cerne-le împreună într-un castron.

Scoate 1/3 din spumă și 1/3 din făină de cacao și pune-le în mixul de ciocolată. Amestecă-le cu mixerul câteva secunde.

Tot în restul de bezea, răstoarnă făina și bezeaua peste compoziție și începe încorporarea lor cu o spatulă de silicon.

Ai grijă sa nu rămână făina sau albuș neincorporate.

Preîncinge cuptorul la 170 C cu ventilație. Pregătește tava în care vei pune blatul și tapeteaz-o cu hârtie de copt sau cu făină.

Pune compoziția în tavă și niveleaz-o cu o spatulă.

Coace blatul umed la 170 C timp de 45 de minute. Scoate-l din cuptor și răstoarnă-l pe un grătar de bucătărie. Îndepărtează hârtia de copt și lasă-l la răcit timp de 3 ore.

Între timp, pregătește spuma de ciocolată. Pune ciocolata la topit la bain-marie. Amestecă bine gălbenușurile cu zahărul și apoi pune peste ciocolată. Bate albușurile spumă și amestecă cu delicatețe. Pentru a pregăti glazura, pune ciocolata într-un bol și las-o la topit 3 minute în cuptorul cu microunde.

După ce s-a răcit blatul, împarte-l în două foi pentru a putea pune dulceața de zmeură Râureni, spuma de cacao și zmeura proaspătă.

Poftă bună îți dorim. Dacă ai alte idei de rețete delicioase cu dulceață Râureni scrie-ne!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG