Prăjitură de post cu dulceață de vișine Râureni

Prăjitură de post cu dulceață de vișine Râureni

Ingrediente:

250g margarină

150g zahăr

100ml apă rece

550g făină

1 plic praf de copt

1 esență de lămâie

2 pliculețe zahăr vanilat

1 praf de sare

400g dulceață de vișine

50g nucă

Mod de preparare:

Amestecă margarina cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie. Peste acestea adaugă apă și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

Amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine, timp de 20 de minute.

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri. Întinde dulceața de vișine peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună îți dorim și scrie-ne ce alte prăjituri de post ai mai încercat!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG