Prăjitură delicioasă cu dulceață și căpșuni

Prăjitură delicioasă cu dulceață și căpșuni

Ingrediente:

Pentru blat:


175g unt la temperatura camerei

175g zahăr tos
3 ouă mari
175g făină

1/3 linguriță praf de copt
1 borcan dulceață Râureni
3 linguri zahăr pudră vanilat

300g căpșuni

 

Pentru cremă:

500 ml lapte

4 galbenusuri

4 linguri zahar

3 linguri amidon (sau făină)

1/2 păstaie vanilie sau esență vanilie

1 lingură unt

 

Pentru decor:

Frunze de mentă

Căpșuni tăiate

 

Cum se prepară:

Încinge mai întâi cuptorul la 180°C și tapetează cu unt și hârtie de copt 2 tăvi pentru tort cu diametrul de 20-22 cm. Apoi, în bolul mixerului, amestecă untul și zahărul. Adaugă apoi ouăle, pe rând, amestecă bine. La final încorporează făina cernută împreună cu praful de copt.

Împarte compozitia în mod egal între cele două tăvi și lasă blatul la copt timp de 15-17 minute.

Între timp, pregătește crema:

Separă ouăle și bate gălbenușurile cu zahărul. Adaugă amidonul și amestecă până ce obții un amestec omogen, fără cocoloașe. În răstimp, fierbe laptele cu păstaia de vanilie desfăcută.

Când laptele stă să fiarbă, adaugă puțin câte puțin peste crema de gălbenușuri și amestecă. Când ai încorporat tot laptele, adu crema în cratiță și las-o la foc mic.

Amestecă constant, până când crema de vanilie se îngroașă. Adaugă și esența de vanilie. Dă crema de pe foc, las-o 2-3 minute și adaugă untul. Amestecă și las-o să se racească acoperita cu folie alimentara, care intră în contact cu crema, pentru a preveni formarea unei cruste.

Urmează asamblarea prăjiturii: pune primul blat, adaugă jumătate din crema de vanilie, dulceața de căpșuni Râureni și căpșuni proaspete, tăiate. Apoi adaugă celălalt blat și crema de vanilie rămasă. Ornează cu căpșuni tăiate și frunze de mentă.

Poftă bună îți dorim!

 

E cel mai bine servește-l dupa ce a stat cel putin 2 ore la temperatura camerei, pentru ca pandispanul să absoarbă cât mai mult din dulceață și să fie bun și însiropat. Tortulețul e ușurel și se poate servi la orice ocazie și mai ales, este foarte potrivit ca și gustare pentru petrecerile copiilor. Să vă fie de bine.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG