Prăjitură festivă cu piure de castane Râureni

Prăjitură festivă cu piure de castane Râureni

 

INGREDIENTE:

Pentru blat

 8 ouă

 160g zahăr

 100g nuci măcinate

 100g făină

100g cacao

 

Pentru cremă:

 4 ouă

 200g zahăr

 100ml lapte

 1 plic zahăr vanilat

 300g unt

Piure de castane Râureni

 

Pentru krantz

 150g zahăr

 150g nuci

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru a pregăti blatul, bate albușurile cu zahărul până devin spumă, apoi adaugă gălbenușurile treptate. Apoi adaugă nucile cu făina și cacaoa și amestecă.

Toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Lasă la copt la foc mediu, 180 de grade circa 20 de minute.

Pentru a pregăti crema, amestecă 4 ouă bătute cu zahăr şi lapte, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Dă deoparte pasta de ou şi bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, adaugă untul bătut, amestecă și adaugă 2 lingurițe de piure de castane. Lasă la frigider, la răcit.

Kranţul se obține prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Amestecă bine, apoi toarnă într-o tavă şi lasă la răcit. După ce s-a întărit caramelul, sparge şi pisează. Alege bucăţile mari de nucă caramelizată.

Lasă la răcit blatul și apoi taie-l în două. Pe prima jumătate pune cremă, apoi presară cu caramelul fin strecurat anterior, apoi pune al 2lea blat deasupra și unge cu cremă restul. Ornează cu kranț și cu jumătăți de nuci.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG