Prăjitură festivă cu vișine din compot

Prăjitură festivă cu vișine din compot

 

Ingrediente:

1kg biscuiți

250g unt

250g zahăr

500ml apă plată

150ml lapte proaspăt 3.2%

30g zahăr vanilat

10ml esență de vanilie

10ml esență de rom

5g scorțișoară măcinată

20g cacao

vișine din compot Râureni

O foaie de pandișpan

3 linguri gelatină granule

 

Umplutură:

250ml smântână lichidă pentru frișcă

250-300g brânză cremă la temperatura camerei

70g zahăr alb

1 linguriță esență de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru început, rupe biscuiții în bucăți mari și medii și așază-i într-un vas încăpător. Între timp, pune apa la fiert, laptele și zahărul la foc mic și amestecă până când zahărul s-a topit. Adaugă în amestec și cacao, zahăr vanilat, scorțișoară măcinată, esență de vanilie și rom. Amestecă bine, fără a lua ibricul de pe foc. Adaugă și untul și continuă să amesteci până când untul s-a topit. Toarnă compoziția fierbinte peste biscuiți. Amestecă întreg conținutul cu o spatulă, iar după ce compoziția s-a răcit, amestecă cu mâna pentru ca biscuiții să se întrepătrundă foarte bine. Acoperă vasul cu o folie alimentară și lasă-l cel puțin 2 ore la temperatura camerei.

Pentru a pregăti umplutura, amestecă crema de brânză cu zahărul și mixează întreg conținutul la viteză mică timp de un minut. Adaugă și esența de vanilie și amestecă foarte puțin.

Într-un alt bol, amestecă smântâna lichidă timp de 3 minute până se dublează volumul. Amestecă frișca cu crema de brânză cu mișcări de jos în sus până se omogenizează și întinde-o apoi peste blatul de biscuiți.

Pune tava la frigider timp de o oră. Între timp, pregătește gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lasă vișinele din compotul Râureni la scurs.

După ce prăjitura s-a răcit adaugă peste aceasta foaia de pandișpan, vișinele și gelatina.

Apoi lasă prăjitura la frigider timp de 2 ore.

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG