Prăjitură Napoleon de post

Prăjitură Napoleon de post

Ingrediente:

800g foietaj fără ou
100g nuci
100g gem de zmeură Râureni
1l frişcă vegetală
100g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Decongelează aluatul şi împarte-l în 6 părţi. Întinde o foaie, presară nuca şi presează.

Apoi, întinde foile în tavă şi coace-le în cuptor la 180 grade, timp de 12-15 minute, până se rumenesc bine.

Pentru pregătirea cremei, bate frişca cu zahărul.

Îmbracă marginile platoului cu folie alimentară, aşază un blat şi unge cu un strat de cremă cam de 1 cm grosime. Continuă să pui următorul blat, apoi un strat de cremă și tot așa până când pui ultimul strat de cremă și ultimul blat. Dacă ţi-au rămas margini crocante de blat, zdrobeşte-le şi pune-le pe deasupra.

Acoperă prăjitura Napoleon de post cu un prosop cel puţin pentru 8 ore sau peste noapte. După ce s-a răcit, tai-o în bucăți pătrate și pune o linguriță de gem de zmeură pe fiecare. 

Poftă bună îți dorim!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG