Prăjitură Pavlova cu dulceață de fragi Râureni

Prăjitură Pavlova cu dulceață de fragi Râureni

O rețetă pe care trebuie să o încerci! Prăjitură Pavlova cu două straturi de bezea, dulceață de fragi Râureni și multe fructe proaspete. Spectaculoasă, dar ușor de preparat.

Ingrediente:

Pentru Pavlova

6 albușuri de ou, la temperatura camerei

3 linguri amidon

300 grame de zahăr

Pentru frișcă

250 ml frișcă lichidă

2 linguri de zahăr

1 linguriță esență de vanilie

1 borcan de dulceață de fragi Râureni

Pentru fructe 

Afine proaspete

Fragi proaspete

Căpșuni proaspete

Cum se prepară Pavlova:

Încălzește cuptorul la 120 de grade Celsius. Desenează cu linia pe foaia de copt două cercuri de dimensiunea unei oale medii. Unge foile cu puțin unt.

Cu ajutorul mixerului, bate albușurile de ou la viteză medie până când se fac spumă, apoi adăugă amidonul. Crește viteza mixerului de la medie la mare și amestecă compoziția de la bază spre vârf. În timp ce continui să bați albușurile de ou, adăugă treptat zahărul și bate până se formează vârfuri lucioase și tari. Împarte bezeaua uniform în 2 părți și utilizează o spatulă pentru a crea o formă circulară.

Coace timp de 30 până la 45 de minute. Oprește cuptorul și întredeschide ușa cuptorului cu o lingură de lemn. Lăsă Pavlova să se răcească complet în cuptor.

Cum se prepară frișca:

Pune frișca lichidă, zahărul și esența de vanilie într-un castron mare și bate la viteză medie-mare până când devine tare, încât să-și păstreze forma și să nu cadă de pe mixer.

Asamblează tortul:

Ridică foarte ușor unul dintre straturile Pavlova de pe hârtia de copt și pune-l pe un paltou. Pune gem de fragi Râureni și un strat de frișcă. Aplică ușor un alt strat Pavlova. Pune un nou strat de frișcă și fructe din belșug.

Pavlova se servește imediat sau după ce se lasă la frigider timp de până la 4 ore.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG