Prăjitura sărut dulce cu dulceață de căpșuni

Prăjitura sărut dulce cu dulceață de căpșuni

De Dragobete, încearcă un desert simplu și delicios, bun de savurat alături de cel drag. Iată cum îl poți prepara.

 

Ai nevoie de:

50 g de făină albă

50 g de zahăr pudră

3 ouă

200 ml de frișcă grasă (peste 35% grăsime)

Un gem la alegere (noi am ales gem de căpșuni Râureni)

Zahăr pudră pentru decorat

 

Cum prepari:

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade și pune o foaie de copt în tavă.

Separă gălbenușurile de albușuri într-un bol. Apoi, folosind mixerul bate albușurile până obții o spumă densă. Apoi, adaugă treptat zahărul pudră, puțin câte puțin.

Include gălbenușurile și amestecă ușor până se încorporează.

Apoi, cerne făina peste amestec și amestecă încet, astfel încât spuma să rămână intactă.  

Cu o linguriță ia puțin din amestec și adaugă-l în tava de copt. Ia în considerare faptul că aluatul se va extinde. Poți folosi și o lingură de înghețată, astfel încât forma să fie perfect rotundă.

Pune tava în cuptor și stai cu ochii pe fursecuri. Ideal este să crească, dar să rămână albe.

Asamblează prăjiturelele cu gem și frișcă la mijloc, apoi decorează-le cu zahăr pudră.

Și gata. A fost simplu, nu-i așa?

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG