Pui auriu cu murături

Pui auriu cu murături

 

 

Ingrediente:

 

1 pui întreg

1 lingură sos de soia

250ml bere

1 lingură ulei de măsline

sare și piper, după gust

SERVIȚI CU: Castraveți covăsiți și gogoșari tăiați în oțet


 

Instrucțiuni:

 

  1. Puneți puiul cu pieptul în jos într-un bol mare și turnați berea și sosul de soia peste el. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați la frigider. Pentru a fi cât mai aromat și fraged, lăsăți-l la frigider între 2 și 24 de ore.

 

  1. Încingeți cuptorul la 180°C. Scoateți puiul din frigider cu aproximativ 40 minute înainte de a-l găti pentru a-l aduce la temperatura camerei.

 

  1. Puneți puiul într-o tavă de cuptor și aruncați marinata.

 

  1. Presărați-l cu sare și piper, și ungeți-l cu ulei de măsline.

 

  1. Dați la cuptor pentru aproximativ 1 ora și 20 de minute, sau până când puiul este auriu și gătit în totalitate.

 

  1. Odată ce puiul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsăți-l sa stea pentru 15 minute înainte de a-l tăia.

 

  1. Serviți cu castraveți covăsiți și gogoșarii tăiați în oțet.

 

Poftă bună!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG