Pui Cacciatore cu ciuperci în sos de roșii nedepelate

Pui Cacciatore cu ciuperci în sos de roșii nedepelate

Ingrediente:

• 750g pulpe de pui dezosate

• sare și piper, după gust

• 1 1/2 linguri ulei de măsline

• 1 ceapă albă, tocată

• 2-3 căței de usturoi, mărunțiți

• 1 ardei gras verde, tăiat

• 150ml vin roșu

• 1 borcan de ciuperci tăiate, scurse de saramură

• 1 borcan roșii nedepelate în suc de roșii

• 70g măsline Kalamata

• cimbru sau pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni:

1. Presărați sare și piper peste pulpele de pui.

2. Încingeți uleiul într-o tigaie mare, pe focul mediu al aragazului. Puneți pulpele în tigaie, cu pielea în jos, și prăjiți până când acestea devin aurii pe ambele părți. Apoi

puneți-le deoparte pe o farfurie, vom continua să le gătim mai târziu în sos.

3. În aceeași tigaie sotați ceapa, împreună cu usturoiul și ardeiul, până când acestea se înmoaie.

4. Turnați vinul roșu deasupra și lăsăți-l să se reducă la jumătate. Adăugați ciupercile, roșiile și măslinele, și amestecați. Când sosul începe să fiarbă, puneți înapoi pulpele

de pui și continuați să le gătiți în sos, pentru aproximativ 12-14 minute, sau până când acestea sunt făcute complet și sosul s-a îngroșat.

5. Garnisiți cu verdețuri proaspete și serviți cald.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG