Pui cu ciuperci și sos alb

Pui cu ciuperci și sos alb

Ingrediente pentru 4 porții:

• 1/4 cană făină

• 1/2 linguriță sare

• 1/4 linguriță de piper proaspăt măcinat

• 4 pulpe de pui

• 2 linguri ulei de măsline

• 2 borcane ciuperci tăiate în saramură, scurse de zeamă

• 4-5 căței de usturoi, mărunțiți

• 1 cană supă clară de pui (sau un cub pentru supă și 1 cană de apă)

• 1 cană smântână lichidă pentru gătit

• pătrunjel proaspăt tocat, pentru a garnisi

* o cană = aprox 250 ml

Instrucțiuni:

1. Într-o farfurie, amestecați făină, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper măcinat. Apoi treceți pulpele de pui prin acest amestec.

2. Încingeți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, pe focul mediu spre mare.

Adăugați pulpele de pui cu pielea în jos și gătiți pentru 4 minute sau până pielea capătă o culoare aurie-maro și devine crocantă. Întoarceți pulpele pe partea cealaltă și gătiți-le pentru încă 3 minute apoi luați-le de pe foc și puneți-le deoparte.

3. În aceeași tigaie încinsă, adăugați ciupercile, usturoiul, și sotați pe focul mediu pentru 2-3 minute.

4. Curățați fundul tigăii de părțile maronii rămase, și adăugați mai întâi stocul de pui, apoi 1/4 linguriță de sare și amestecați.

5. Puneți pulpele de pui înapoi în tigaie.

6. Aduceți lichidul din tigaie la punctul de fierbere, apoi dați focul mic și fierbeți ușor, pentru 25-30 minute, până când puiul este complet gătit (dacă îl tăiați pe mijloc

sucul care iese din el trebuie să fie clar).

7. Scoateți pulpele de pui pe o farfurie și țineți-le calde.

8. Dați focul la mediu spre mare, apoi fierbeți sosul de ciuperci pentru 3-4 minute, până când se reduce la jumătate.

9. Adăugați smântână lichidă și continuați să fierbeți pentru alte 2-3 minute pe focul mic. Amestecați constant sosul până ce acesta se îngroașă. Gustați sosul și asezonați după gust.

10. Adăugați din nou pulpele de pui în tigaie și încălziți-le în sosul fierbinte. Presărați cu pătrunjel proaspăt tocat și serviți.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG