Salată de cartofi copți cu bacon și castraveciori picanți

Salată de cartofi copți cu bacon și castraveciori picanți

Ingrediente pentru salată:

1 kg cartofi roșii, spălați bine și tăiați cubulețe

200g bacon feliat, tăiat în 4

6 ouă fierte, decojite și tăiate

150g măsline negre, fără sâmburi

1 borcan castraveți picanți în oțet, tăiați în cubulețe mici

Dressing:

3/4 cană maioneză

3/4 cană iaurt grecesc

2 linguri oțet de mere

1 lingură muștar dijon

2 linguri mărar, tocat mărunt

sare și piper, după gust

 

Instrucțiuni:

1. Încingeți cuptorul la 180°C și pregătiți 2 tavi mari cu hârtie de copt.

2. Puneți cartofii împreună cu baconul în cele 2 tavi de copt, și aranjați într-un singur strat, lăsând spațiu între bucăți, pentru a se rumeni

uniform.

3. Dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când cartofii sunt copți și aurii iar baconul este crocant.

4. De îndată ce sunt gata, scoateți tăvile din cuptor și lăsăți să se răcească.

5. Între timp, amestecați într-un bol mare toate ingredientele pentru dressing.

6. Adăugați restul de ingrediente în bol și amestecați pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG