Salată de paste cu ton și murături

Salată de paste cu ton și murături

Ingrediente pentri 5-6 porții

 

  • 1 borcan castraveți ardelenești în oțet

  • 300g paste

  • 1 ceapă roșie mică

  • 2 conserve de ton, scurs 

  • 1 conservă fasole neagră, scursă

  • 1 legătură mică de mărar, tocat mărunt

 

Pentru Dressing:

  • 55ml ulei de măsline extra virgin

  • sucul de la jumătate de lămâie

  • 2 linguri de lichid de la murături

  • 2 linguri smântână

  • 1 linguriță muștar dijon

  • 1 cățel de usturoi, mărunțit

  • sare și piper, după gust

 

Instrucțiuni:

 

  1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 

  2. Între timp, faceți dressingul. Într-un bol mic, puneți toate ingredientele pentru dressing și amestecați bine pentru a se omogeniza.

  3. Odată ce pastele sunt gata, scurgeți apă și treceți-le prin apă rece pentru a se răci mai repede. Puneți pastele scurse într-un bol mare.

  4. Tăiați castraveții murați în felii subțiri, la fel și ceapă roșie, și adăugați-le peste paste.

  5. Puneți tonul mărunțit în bolul cu paște, împreună cu fasolea și mărarul tocat mărunt.

  6. Turnați dressingul peste și amestecați bine.

  7. Serviți imediat!

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG