Savarină cu compot de caise Râureni

Savarină cu compot de caise Râureni

Ingrediente: 

 

250 g făină

30 g zahăr

30 ml ulei

1 ou

200 ml lapte

4 g drojdie uscată

200 ml frișcă naturală

100 ml frișcă

1 lingură zahăr pudră

Compot de caise Râureni

 

Mod de preparare:

Pune făina, drojdia uscată și zahărul. Adaugă laptele căld și amestecă întreaga compoziție cu o paletă. Adaugă oul și uleiul și amestecă. Compoziția va trebui să fie destul de lichidă. Lasă aluatul la dospit până când crește.

Cand aluatul a crescut suficient, pune-l în forma pentru savarină, tapetată cu făină. Lasă la copt savarina până când aceasta devine aurie. Apoi scoate-o din cuptor și las-o la răcit. Însiropează blatul cu sucul din compotul de caise Râureni.

Pentru a pregăti frișca, bate smântâna cu zaharul pudră, până când devine tare. Ornează savarina cu caisele din compotul Râureni și răsfață-te cu desertul proaspăt pregătit!

Poftă bună îți dorim, iar pentru mai multă inspirație, poți citi și celelalte rețete de pe blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG