Scones cu mascarpone și dulceață de căpșuni

Scones cu mascarpone și dulceață de căpșuni

Ingrediente:

225g făină

2 lingurițe pudră de copt

un vârf de cuțit de sare

45g zahăr

50g unt, rece de la frigider

1 ou

85ml lapte

 

Pentru a servi:

125g mascarpone sau frișcă

1 borcan dulceață de căpșuni

căpșuni proaspete, pentru a decora

 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și întindeți hârtie de copt într-o tavă.

Într-un bol, amestecați făină, pudra de copt, sarea și zahărul. Radeți untul rece în bolul cu făină, apoi lucrați cu degetele până obțineți un amestec faramicios.

Într-un bol, amestecați oul cu laptele, apoi turnați-l peste făină. Cu mâinile date prin făină, aduceți amestecul împreună pentru a formă o coca uscată. Nu frământați coca! Întindeți-o, formând o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime, apoi decupați discuri cu diametrul de 6 cm.

Așezați discurile pe tavă pregătită și dați la cuptor pentru 25 minute, sau până ce acestea sunt ușor aurii.

Lăsăți sa se răcească, apoi tăiați-le pe jumătate și umpleți cu dulceață din belșug și mascarpone. 

Serviți cu căpșuni proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG