Scovergi de post cu dulceață Râureni

Scovergi de post cu dulceață Râureni

Visezi la o porție de scovergi crocante cu dulceață, precum cele făcute de bunica? Sunt mai simplu de preparat decât îți imaginezi și necesită puține ingrediente. Încearcă și tu rețeta noastră:

 

Ai nevoie de:

1 cubuleț de drojdie proaspătă

O cană de apă

500 g de făină albă

2 linguri de zahăr

200 ml de ulei

Zahăr pudră

Esență de vanilie

Un borcan din dulceața preferată Râureni

Cum se prepară:

În apă călduță se dizolvă drojdia cu zahărul și se adaugă esența de vanilie.

Apoi, făina se pune într-un bol. Se face o adâncitură în făină în care se toarnă treptat amestecul de apă și drojdie pregătit mai devreme. Compoziția se amestecă folosind o lingură și apoi se frământă cu mâna până se obține un aluat elastic și nelipicios.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald și ferit pentru 30 de minute.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în bile de dimensiuni egale și apoi întinde-le cu sucitorul. Ai grijă ca dimensiunea lor să nu depășească dimensiunea tigăii în care vrei să le prăjești.

Uleiul se încinge într-o tigaie înaltă, apoi se prăjește fiecare scovergă pe fiecare parte. Scovergile se scurg de ulei și se presară cu zahăr pudră.

Se servesc cu dulceața preferată.

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte rețete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG