Shakshuka vegană pentru întreaga familie

Shakshuka vegană pentru întreaga familie

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă albă mare, tocată mărunt

3-4 căței de usturoi, mărunțiți

1 borcan (de 700g) roșii pasate

1 borcan (de 700g) zarzavat de ciorbe

1/2 borcan (de 680g) de mazăre, scursă de lichid

1 borcan (330g) porumb, scurs de lichid

1 lingură paprika afumată

1 linguriță chimion marunțit

1 linguriță mirodenii Italienești

sare si piper, dupa gust

Toppinguri: 1 avocado feliat, roșii cherry proaspete, microgreens, verdețuri proaspate tocate, piper negru proaspăt macinat

Instrucțiuni:

Încinge uleiul într-o tigaie mare pe focul mediu al aragazului. Adaugă ceapa și sotați până când aceasta devine aurie. Adaugă apoi usturoiul și mai gătiți încă un minut, până ce acesta își eliberează aroma.

Turnați apoi conținutul borcanelor de roșii pasate și zarzavat de ciorbe, și presărați cu paprika, chimion, mirodenii Italienești, sare si piper.

Dați focul mai mic și lăsați să fiarbă ușor până când sosul se îngrașă, aproximativ 12-15 minute. Adaugă mazarea, porumbul si amestecți bine.

Luați tigaia de pe foc și adaugați toppingurile.

Servți cu pâine prăjită..

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG