Ștrudel cu compot de cireșe Râureni și stafide

Ștrudel cu compot de cireșe Râureni și stafide

 

Ingrediente

450g făină

1 linguriță oțet

1 praf sare

200 ml apă

1 borcan compot de cireșe

50 g stafide

zahăr

ulei

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un bol și apoi adaugă în mijloc oțet, sare și apă. Amestecă compoziția și frământă aluatul. Pentru a nu fi lipicios, mai adaugă făină.

Pune aluatul în frigider cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, amestecă într-un bol cireșele din compotul Râureni cu stafidele. Scoate aluatul din frigider și pune pe masă o față de masă mare. Întinde aluatul cu făcălețul și apoi începe ușor să îl întinzi cu mâinile până formezi o foaie foarte subțire. Pune umplutura pe marginea unei părți și apoi cu ajutorul feței de masă rulează ușor ștrudelul. 

Lasă ștrudelul în cuptor la foc mic până prinde o culoare frumoasă, cam 45 de minute. Dupa aceea, scoate-l din cuptor, porționează-l și pudrează-l cu zahăr.

Servește-l călduț cu înghețată.

Urmărește-ne în continuare pentru noi rețete delicioase.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG