Supă de roșii cu parmezan

Supă de roșii cu parmezan

Supă de roșii cu parmezan

Ingrediente pentru 3-4 porții:

• 1 borcan roșii nedepelate în suc de roșii

• 2 linguri pastă de tomate

• 1 lingură mare de unt

• 2 linguri ulei de măsline

• 1 ceapă mare, tocată

• 1 morcov mare, tocat

• 1 păstârnac, tocat

• 2 fire țelină apio, feliată

• 5-6 căței de usturoi, mărunțiți

• 2 cartofi medii, decojiti și tăiați în bucăți mici

• 1 cub pentru supă

• 1 cană de apă

• sare și piper, după gust

• 35g parmezan răzuit sau tocat mărunt

• 2-3 fire oregano proaspăt, doar frunzele

* o cană = aprox 250 ml

Instrucțiuni:

1. Într-o oală, topiți untul la foc mediu și adăugați uleiul.

2. Sotați ceapa, morcovii, păstârnacul, țelina și usturoiul pentru 4-5 minute și amestecați ocazional.

3. Adăugați cartofii, cubul de supă, pasta de tomate și apa. Fierbeți până ce cartofii se înmoaie.

4. Adăugați roșiile din borcan împreună cu sucul, oregano, apoi presărați 1/2 linguriță de sare și piper.

5. Reduceți focul și fierbeți la foc mic pentru aproximativ 10-12 minute.

6. Folosiți un blender pentru a finisa supa. Această nu trebuie să fie prea fină, un pic de textura merge perfect.

7. Presărați cu parmezan și piper proaspăt măcinat și serviți cu pâine crocantă.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG