Tartă cu cremă de brânză și dulceață de afine

Tartă cu cremă de brânză și dulceață de afine

 

   Ingrediente:

Aluat:

300g făină

1/2 plic drojdie uscată

2 gălbenușuri

100g zahăr

1 praf de sare

 100ml lapte

 50ml ulei

 

 Umplutură:

 200g cremă de brânză

 150g brânză de vaci proaspătă

 2 ouă

 1 lingură amidon

 coajă de lămâie

 100g zahăr

 dulceață de afine Râureni

100g afine

 

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă drojdia cu un pic de zahăr și apă și dizolvă, apoi lasă la dospit.

Amestecă făina cu zahărul, sarea și fă o gaură în mijloc și adaugă gălbenușurile, drojdia si treptat laptele (dacă ma este nevoie, adaugă apă sau făină), iar la final frământă coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperă și lasă la dospit cca 15 minute cât pregătești umplutura.

Amestecă brânza cu ingredientele si omogenizează. Întinde coca într-o foaie (ca un cerc) într-o tavă și adaugă brânza în mijloc. Adaugă și 5 lingurițe de dulceață de afine în compoziția de brânză și afine proaspete.

Lasă la dospit cca 20 minute, dupa care bagă tava la cuptor la foc mediu până se rumenește frumos.

Tarta cu brânză și dulceață se serveste rece.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG