Tartă cu dulceață de coacăze

Tartă cu dulceață de coacăze

Ingrediente:


150g unt cu 82% grăsime
100g zahăr
1 praf de sare
500-550g făină
1 ou
1 lingură smântână
1 plic praf de copt
1 linguriță oțet
esență de vanilie
800g  dulceață de coacăze
scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerne făină împreună cu praful de copt, într-un vas încăpător.
Fă loc la mijloc și pune acolo: ou, unt cubulețe, smântână, zahăr, sare, oțet și esența.
Frământă rapid aluatul, împachetează-l în folie și lasă-l la rece pentru 30 de minute.
După acest interval, oprește o treime din aluat, iar restul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra aluatului, întinde dulceața de coacăze, presară scorțișoara și acoperă cu aluatul oprit, modelat în formă de grilaj.
Lasă tarta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește rece, pudrată cu zahăr.
Poftă bună! 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG